Najčešća pitanja i odgovori

Što je potrebno za trening?

Djevojčica treba imati urednu frizuru (obavezna punđa) i biti primjereno odjevena za trening (dres ili majica kratkih rukava, kratke crne hlačice ili tajice, čarape i „polovinke“, odnosno šlapice za ritmičku gimnastiku). Molimo da Vašu djevojčicu dovodite na vrijeme  i to barem 10 minuta prije početka treninga.

Oprema za trening

Što obuhvaća program rada?

Sve grupe sportske škole ritmičke gimnastike počinju s radom u rujnu tekuće godine, a Program završava krajem lipnja slijedeće godine. Godišnji program rada obuhvaća rad s djevojčicama po grupama 2 ili 3 puta tjedno, nastupe na turnirima kluba i prigodnim priredbama. Programom su obuhvaćena testiranja antropometrijskih karakteristika i motoričkih sposobnosti 2 puta godišnje (inicijalno i finalno provjeravanje) za sve djevojčice počevši od  6 godina starosti, o kojim rezultatima ćete biti obaviješteni od strane Vaše trenerice/voditeljice ili glavne trenerice Kluba.

S koliko godina možemo započeti sa bavljenjem ritmičkom gimnastikom?

Djevojčice mogu započeti s vježbanjem već u predškolskoj dobi. U klub upisujemo djevojčice s navršene 3 godine starosti, a ritmičkom gimnastikom se mogu baviti sve do 20 godine, a nekad i više kao rekreativnom ili natjecateljskom aktivnošću.

Kako mogu upisati djevojčicu u klub?

Za upis u klub potrebno je ispuniti pristupnicu koja se nalazi na web stranici kluba pod stavkom „Dokumenti“. Osim pristupnice, potrebno je dobro pročitati i ostale dokumente kluba. Roditelji ispunjavaju pristupnicu i šalju na e-mail adresu kluba krgledazagreb@gmail.com ili mogu osobno predati voditeljici prije ili poslije treninga.

Mogu li dovesti djevojčicu na probni trening?

Prije upisa nudimo mogućnost dolaska na trening na kojem možete biti prisutni kao roditelji i dobiti uvid u naš rad. Nakon treninga ćete odlučiti želite li da se Vaša djevojčica uključi u Program i nastavi s daljnjim treninzima.

Kada se održavaju ogledni treninzi?

Roditelji će se pravovremeno obavijestiti o održavanju oglednih treninga (otvorenih satova) na kojima mogu biti prisutni u dvorani, a u ostale dane nije moguće prisustvovati treninzima. Ogledni treninzi se u pravilu održavaju 2-3 puta u toku godine.

Koliko ima nastupa u toku jedne šk. godine?

Sve grupe kluba imaju najmanje 3 nastupa godišnje, a to su Božićna priredba kluba (prosinac), tradicionalni međunarodni turnir „Leda Cup“ (ožujak) i Završna ljetna priredba kluba (lipanj).

Komunikacija roditelji – trenerica/voditeljica

Voditeljica grupe održavati će roditeljske sastanke (najmanje 3 puta  tijekom školske godine), slati klupske obavijesti roditeljima putem e-maila te na zahtjev roditelja održavati individualne konzultacije. Roditelji će se pravovremeno obavijestiti o održavanju oglednih treninga (otvorenih satova) na kojima mogu biti prisutni u dvorani

U slučaju spriječenosti dolaska na trening, molimo roditelje da obavijestite voditeljicu e-mailom, pozivom ili sms porukom.

U slučaju eventualnog otkaza termina od strane Kluba, kada iz objektivnog razloga nije moguće održati trening, za isti će se u najkraćem roku odrediti zamjenski termin.

Da li se plaća upisnina u klub?

Samo novi članovi kluba plaćaju jednokratno upisninu u iznosu od 100,00 kn.

Do kojeg datuma u mjesecu je potrebno platiti članarinu?

Uplatu članarine potrebno je izvršiti do 10.-og u mjesecu za prethodni mjesec. Ujedno, molimo Vas da se pridržavate utvrđenih rokova plaćanja članarine kako bi Klub mogao uredno funkcionirati.

Ukoliko djevojčica izostane cijeli mjesec sa treninga ili dođe jedanput u mjesecu na trening, moramo li platiti punu članarinu?

Visina članarine u programu Kluba iskazana je kao godišnja članarina.

Ako je član Kluba izbivao cijeli mjesec sa klupskih aktivnosti, zbog povrede ili bolesti umanjuje se rata članarine i iznosi 50,00 kn za taj mjesec na ime čuvanja mjesta u grupi u kojoj članica trenira.

Član Kluba iznimno može biti privremeno oslobođen plaćanja članarine na duži period, u slučaju teže bolesti ili ozljede nakon koje se očekuje dulji oporavak i posljedično dulji izostanak sa klupskih aktivnosti.

U slučaju da djevojčica izbiva zbog bolesti s treninga, pa uslijed toga dođe na jedan ili dva treninga u mjesecu, umanjuje se rata članarine te se plaća u iznosu od 50 % redovne mjesečne rate članarine, sve pod uvjetom da se nedolazak opravda liječničkom ispričnicom, dok se za 3 i više dolazaka mjesečno plaća puna cijena mjesečne rate članarine, neovisno o razlozima nedolaska.

Kako se plaća članarina klubu?

Članarina se uplaćuje na žiro račun kluba, općom uplatnicom ili internet bankarstvom.

Podaci za uplatu:

Iznos: iznos članarine (HRK)

Primatelj: KRG Leda, Savska cesta 137, Zagreb

IBAN : HR0323860021119029561

Poziv na broj: 99

U opis plaćanja upisuje se ime i prezime vježbačice za koju se plaća članarina te mjesec i godina za koji se plaća (podatak „mjesec i godina” za koji se plaća članarina potrebno je promijeniti kod svakog slijedećeg plaćanja).

Osim članarine, koje troškove snose roditelji vježbačice?

Roditelji dodatno snose troškove sportske opreme za svoje dijete (dres, polovinke i sportski rekviziti – vijače, obruči, lopte, čunjevi, trake).

Zašto se ne može koristiti parkiralište Kineziološkog fakulteta?

Parkiralište Kineziološkog fakulteta rezervirano je isključivo za njegove djelatnike pa molimo sve roditelje da koriste parkiralište SC Mladost ili parkirališna mjesta uz prostor fakulteta. Molimo da se ne parkirate ispred rampe fakulteta kako se ne bi stvarali zastoji i gužve.

Isto tako, prema kućnom redu Kineziološkog fakulteta, nije dozvoljeno kretanje roditelja u prostorima prema dvoranama i u dvorani, osim na ogledne treninge.

 

Klub ritmičke gimnastike Leda osmišljen je kao mjesto rada i treninga gdje vlada prije svega pozitivan sportski duh,  povjerenje  i prijateljstvo, pa bi Vas zamolili da se pridržavate i podržite nas u pravilima koja vrijede u dvorani i izvan dvorane kako bi vježbanje bilo ugodno za sve polaznice Programa. Od članica Kluba očekujemo da se međusobno poštuju, pomažu jedne drugima i pristojno ophode.