mr. sc. Melita Kolarec

profileimage

Melita Kolarec, rođena je 1976. godine u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je i magistrirala na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temama iz ritmičke gimnastike. Od ranog djetinjstva trenirala je ritmičku gimnastiku u klubovima „Leda“ i „Maksimir“, te osvajala brojna odličja.

Nakon prestanka aktivnim bavljenjem ritmičkom gimnastikom, plesala je profesionalno moderni ples kod plesne pedagoginje Tihane Škrinjarić (profesionalni angažman na HRT-u, sudjelovanje u brojnim televizijskim emisijama) te je od 1997. do 2000. godine radila kao plesni pedagog u „Plesnim punktovima Tihane Škrinjarić“. Od 2000. do 2001. radila je kao voditeljica ženskih fitness programa i kao voditeljica programa ritmike i plesa za predškolski i školski uzrast. Prevladala je ljubav prema ritmičkoj gimnastici te je od 2001. godine zaposlena u klubu ritmičke gimnastike „Leda“ kao glavna trenerica. Nacionalna je i međunarodna sutkinja ritmičke gimnastike (Brevet III), a prema pozivima klubova i vrhovna sutkinja na međunarodnim natjecanjima.
Vanjska je suradnica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 2001. godine na 4 predmeta. U svibnju 2012. godine izabrana je u naslovno zvanje predavačice u području društvenih znanosti, polje: kineziologija sporta na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavljuje stručne i znanstvene radove iz područja ritmičke gimnastike te aktivno sudjeluje na međunarodnim konferencijama o sportu i stručnim seminarima (trenerski seminari pod organizacijom UEG-a Europske gimnastičke federacije; stručni seminari u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije, međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša, Ljetna škola kineziologa Hrvatske…).
Održava predavanja na stručnim skupovima za profesore TZK u osnovnim i srednjim školama.
Kao koreograf, sudjelovala je na brojnim priredbama i plesnim događanjima:
– koreograf na priredbi „Jačajmo se – 130 godina uvođenja obvezne nastave tjelesnog odgoja u hrvatske škole“ (Zagreb, 2004)
– koreograf ceremonije otvaranja Europskog judo prvenstva (Zagreb, 2005),
– koreograf ceremonije otvaranja Zagreb Open (međunarodni turnir u tae kwon do-u)
– pomoćnik koreografa u plesnoj predstavi Najljepši planet
– koreograf na priredbi u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje (Zagreb, 2008)
– koreograf „Olimpijskog festivala Osnovnih škola grada Zagreba“ u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport (Zagreb, 2009)
Do lipnja 2013. godine, bila je članica Tehničkog odbora ritmičke gimnastike Hrvatske, a do 2007. bila je i članica Upravnog odbora Zagrebačkog gimnastičkog saveza.

Što cure kažu o trenerici Meliti:

Kažu da je uvijek vesela i smirena, voli se družiti,draga i pričljiva, malo stroga, ali i zabavna, pa neke podsjeća na vlastitu mamu, brine o svojim curkama, odlična je, ali ima visoke kriterije, kažu da kada im je teško izmišlja šale da ih oraspoloži, voli se smijati i ima zanimljive elemente u koreografijama, u svakome vidi potencijal i ne da ti da kažeš “ne mogu”, super imitira različite naglaske, pogotovo balkanske, simpatična i duhovita, ponosna na sve seniorke, uvijek dostupna, kažu i da ne voli kad stoje i ništa ne rade, da uvijek gura naprijed i potiče na rad, stalo joj je do svih cura u dvorani. I na kraju kažu da cure s njom mogu o svemu pričati, da je tolerantna, optimistična, zrači pozitivnom energijom, duželjubiva ali i stroga kad treba.