Škola ritmičke gimnastike

Škola ritmičke gimnastike obuhvaća rekreativne grupe ritmičke gimnastike za djevojčice uzrasta od 3.5 godina na dalje. 300 djevojčica trenira na 6 različitih lokacija, podijeljene u grupe sukladno uzrastu te duljini treniranja ritmičke gimnastike, ali i prethodnog sporta.

Lokacije održavanja treninga:

 • Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15
 • OŠ Dobriše Cesarića, Ksavera Šandora Gjalskog 29
 • OŠ Cvjetno naselje, Cvjetna cesta 17
 • OŠ Alojzija Stepinca, Palinovečka 42
 • OŠ Ive Andrića, Ul. Milovana Kovačevića 18
 • Dvorana shopping centra Point (2.kat), Invictus fitness, Rudeška cesta 169
 • Raspored treninga: 2 dana u tjednu, 45min – 1h (ovisno o lokaciji i godištu)
  Cijena: Odluka o visini članarina 2023-2024
  Upisi: Informacije o upisima u novu sezonu


  Razvoj u prijateljskom, razigranom i podržavajućem okruženju

  Rekreacijski programi poučavaju osnovne vještine ritmičke gimnastike u prijateljskom i razigranom okruženju. Na tim satovima se u mlade gimnastičarke usađuje i prva ljubav prema kretanju i sportu. Ritmička gimnastika je najsigurniji i najzabavniji sport za razvoj dobrog držanja, koordinacije, fleksibilnosti, ravnoteže i samopouzdanja.

  Uzrasti od 3.5 godina

  Rekreacijski program broji više od 15 grupa djevojčica uzrasta od navršenih 3.5 godina starosti. Rad u grupama odvija se pod stručnim vodstvom stručnog trenerskog tima prema programu osmišljenom za sve uzraste i razine sposobnosti djevojčica. Trenerice i voditeljice rade s djevojčicama na njihovom općem razvoju koordinacije, fleksibilnosti, snage, ravnoteže, muzikalnosti i osnovnih tehnika što im omogućuje eksperimentiranje i rad s različitim rekvizitima za ritmičku gimnastiku kao što su lopte, trake, obruči, vijača te čunjevi. Koristi se oprema primjerena dobi, a kako djeca napreduju, dodaju se složenije vještine i rutine.

  Priredbe i nastupi

  Klub svake godine organizira Božićnu priredbu te priredbu za kraj sezone na kojima sve članice kluba imaju priliku iskusiti uzbuđenje nastupa pred punom dvoranom publike. Priredbe kluba su postali posebni događaji kojem se gimnastičarke, roditelji i treneri kluba jako vesele i savršen je način da se obilježi kraj svakog polugodišta. Osim priredbi, klub svake godine organizira veliki međunarodni turnir Leda Cup na kojem sudjeluju natjecateljice iz mnogih zemalja.

  Put prema natjecateljskom programu

  Na kraju svake godine stručni trenerski tim ocjenjuje napredak svakog djeteta te preporučuju program za sljedeću sezonu. Mnogi rekreativni gimnastičari napredovat će u razrede više razine – natjecateljski programi A, B i C. Tisuće djevojčica svih dobnih skupina upisalo se tijekom godina u rekreativne programe. Mnoge od njih napredovale su u natjecateljske programe u kojima ostvaruju iznimne rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima (Izvještaji s natjecanja).