Natjecateljski programi

Perspektivne djevojčice iz rekreativnih grupa usmjeravaju se u natjecateljske grupe sukladno procjenama stručnog trenerskog tima na godišnjim selektivnim treninzima. Napredak natjecateljica u svim natjecateljskim programima se prati cijele godine kako bi im se pružila prilika za daljnje napredovanje.

Sudjelovanje na natjecanjima donosi mnoge dodatne benefite:

  • Razvoj samodiscipline i želje za postizanjem izvrsnosti
  • Razvoj iznimne radne etike
  • Razvoj samopouzdanja uz učenje novih vještina i ostvarivanje osobnih ciljeva
  • Djevojčice uče kako maksimalno iskoristiti svoje vrijeme i odrediti prioritete
  • Naučiti će kako postaviti ciljeve i postati fokusirani pojedinci
  • Mogućnost odlazaka na putovanja u sklopu nacionalnih i međunarodnih natjecanja koja ostaju kao uspomena i iskustvo za cijeli život

Apsolutni program

U našem klubu trenutno imamo 14 djevojčica Apsolutnog programa. Najstarija ima 16, a najmlađa tek 6 godina. Apsolutni program je vrhunski nivo natjecateljskog programa, djevojčice treniraju 6 dana u tjednu po 4-5 sati i natječu se na državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima. Ponosni smo sto se možemo pohvaliti da imamo višebojsku kadetsku prvakinju hrvatske, vice prvakinju u mlađim kadetkinjama, članice nacionalnog tima te FIG licenciranu gimnastičarku. Unutar Apsolutnog programa vodimo grupu Predselekcije, djevojčice do 5 godina starosti odabrane od strane Trenerskog tima kao perspektivne buduće vježbačice Apsolutnog programa.


Slobodni individualni program

Slobodni individualni program je nivo individualnog natjecateljskog programa u kojem djevojčice treniraju 4 dana u tjednu po 3-4 sata i natječu se na gradskim, regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. U Slobodni program se djevojčice selekcioniraju iz programa Škole ritmičke gimnastike, Slobodnog grupnog programa te Predselekcije, a odskočna je daska za Apsolutni individualni program. U Slobodnom program djevojčice izvode svoje koreografije s maksimalno dva rekvizita prateći propozicije zadane od tehničkog odbora ritmičke gimnastike (TORG) Hrvatskog gimnastičkog saveza, a u jesenskom natjecateljskom period djevojčice iz ovog programa sudjeluju i u Grupnom apsolutnom programu gdje dodatno razvijaju svoje sposobnosti te sudjeluju u timskom radu.


Grupni apsolutni program

Grupni apsolutni program je natjecateljski program grupnih vježbi kojeg čine ekipe od 4 do 6 djevojčica ovisno o kategorijama prema propozicijama zadanim od TORGa Hrvatskog gimnastičkog saveza. Djevojčice treniraju 4 do 5 puta tjedno po 3-4 sata te sudjeluju na gradskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Pojedine koreografije se izvode bez rekvizita, a u nekima se radi sa jednim ili dva različita rekvizita istovremeno ovisno o dobi djevojčica. Grupne vježbe su vrlo atraktivne za gledatelje jer ima puno dinamike i različitosti, a djevojčicama je vrlo zanimljiva i draga ova vrsta programa jer grade prijateljstvo, povjerenje i međusobno uvažavanje tijekom izvedbe koreografije.


Slobodni grupni program

Slobodni grupni program je natjecateljski program grupnih vježbi te parova i trojki.
Djevojčice slobodnog grupnog programa treniraju na Kinezioloskom fakultetu 2 puta tjedno po dva sata. Trenutno imamo 10 grupnih vježbi slobodnog grupnog programa, od najmlađe Mini grupe do grupe Seniorki.
Sudjeluju na gradskom i državnom prvenstvu te nekoliko međunarodnih turnira godišnje. Djevojčice slobodnog grupnog programa odabrane su od strane Trenerskog tima na selektivnim treninzima koje provodimo jednom godišnje, a njihov napredak prati se cijele godine kako bi im se pružila prilika za daljnje napredovanje.
Naše djevojčice slobodnog grupnog programa donijele su Klubu brojne medalje i pehare sa raznih natjecanja te smo sretni sto imamo priliku reći da u našem Klubu stasaju vrhunske generacije vjezbačica i u ovom programu.